Редактор: e-mail: Кадър: Нова телевизияБившият финансов министър на България Симеон Дянков препоръча

...
Редактор: e-mail: Кадър: Нова телевизияБившият финансов министър на България Симеон Дянков препоръча
Коментари Харесай

Дянков: Парите за пенсионери и деца са хубаво нещо, но държавата трябва да помогне най-вече на бизнеса

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: " Нова телевизия "

Бившият финансов министър на България Симеон Дянков предложи на държавното управление да обърне повече внимание на бизнеса, а освен да отпуска пари на пенсионери и деца.

" Дават се доста пари, аз не съм срещу това. Следващата и по-следващите години ще са дефицитни. Въпросът е по какъв начин оказваме помощ на бизнеса. Защото доста от ограниченията в този момент оказват помощ на децата и пенсионерите, това също е добре. Малко е комплициран бюджета - оказваме помощ единствено на една част от пенсионерите, не на всички, обаче оказваме помощ на всички деца. Темата, която за мен липсва, е какво вършим с този бизнес, като почнем от зимния туризъм. Не е въпросът да се опитваме да оказваме помощ, въпросът е към този момент да сме подготвени и да сме пред идната вълна. Примерно мярката 60/40 - известна мярка, ненапълно се употребява от бизнеса. Трябваха четири месеца, с цел да влезе тази мярка. В Америка да вземем за пример единствено за една седмица вкараха през данъчната система в сметките на хората. В България тази експедитивност липсва и за бизнеса през есента и зимата това за мен ще е огромен проблем. Добре е обществените да вървят, само че нито децата, нито пенсионерите създават народен артикул. Това го прави бизнеса. И в случай че кажем на бизнеса, че нямаме пари за тях в този момент, да забележим кой ще е на прага на провал и фалит, и тогава да ви помогнем, това няма по какъв начин да стане. Самите бизнеси сами по себе си не могат да се оправят. Това е голяма вълна. Тук е моментът страната да е смела и да каже, че ще оказва помощ в тези най-трудни месеци - есента и зимата. И то с стратегии, които стартират през днешния ден, а не след един месец. Всяко работно място, което можем, го резервираме. Не се оказва помощ на работещите хора ", сподели той.

" За мен е време за ново мислене. Има хубави ограничения, които можем да взаимстваме от Румъния, Германия, Чехия и други страни. Не е проблем в парите, заеми се взимат по този начин или другояче. Въпросът е да концентрираме тези заеми върху произвеждане, вместо единствено върху ползване ", изясни още Дянков.

" Тръгнах си от българската политика помъдрял. На мен ми е минало времето за политически планове. На България й би трябвало виждане за нашето място в целия свят. Не просто дали е Русия, дали са Съединени американски щати, накъде вървим ние като страна, която е част от Европейски Съюз. Все още някакси не сме се ориентирали. Ако в Съединени американски щати завоюват демократите, това ще е по-добре за България " приключи някогашният финансов министър на България.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР